Doğrudan Kaynak Gösterimi
Akademik Yardım
Tezde Doğrudan Alıntı Nasıl Yapılır
Akademik çalışmalarda iki farklı alıntı biçimi vardır. Bunlardan ilki tezde doğrudan alıntı nasıl yapılır sorusuna yanıt verdiğimizde anlayacağınız üzere birebir alıntıdır. Aslında isminden de anlaşılacağı üzere doğrudan ya da birebir alıntı denilen bu işlem neticesinde ulaştığımız herhangi bir akademik yayındaki bilgiyi aynen alıp kendi çalışmamızın içerisine ekleriz. Burada yazım hataları da dahil olmak üzere herhangi bir şekilde alıntıya müdahale edilmez. Elbette yazım hatalarından kastınız anlatım bozukluğu gibi kriterlerdir. Bunun dışında bir kelimedeki harf eksikliği ya da farklı durum söz konusu olursa elbette müdahale edilmesi gerekir.
Tez içinde kaynak gösterme
Devamında ise tezde doğrudan alıntı nasıl yapılır hususunda değinilmesi gereken ikinci kıstas birebir alıntıların tez içerisinde farklı yazı puntosu veya içerik biçiminde yazılması gereklidir. Konuyla alakalı yüksek lisans dönem projesi ya da tez yazım kılavuzu üzerinden bilgi alabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse bu hususta bazı üniversiteler mevzubahis ifadeyi tırnak içerisine alma ve italik biçimde yazmanın yeterli olduğunu ifade eder. Başka bir üniversitede ise tez yazarken italik yazmanın yanında metin içerisinde daha küçük punto ile gösterilmesi istenir. Örnek vermek gerekirse siz normal şartlarda Times New Roman yazı tipi ve 12 punto kullanıyorsanız birebir alıntıları paragraf ortasında göstermek suretiyle 10 punto içinde yazılması icap eder. Kısacası bu anlatılanlar kesinlikle doğru diyemeyiz çünkü her üniversitenin yazım kılavuzu farklı olduğundan dolayı sizin yapmanız gereken kendi okulunuzun kılavuzuna göre talep edilen her neyse bu işlemi yerine getirmek olmalıdır.
Doğrudan alıntı nasıl yapılır?
Tezde doğrudan alıntı nasıl yapılır sorusunda dikkat etmeniz gereken en önemli husus ise mutlak suretle referans bilgilerini söz konusu alıntı yapılan kısımda göstermektir. Yani siz yukarıda bahsedilen italik yazma veya daha küçük puntoda gösterme işlemlerini yaptıktan sonra okulunuzun istediği şekilde metin içi göstermesini yapınız. Devamında ise kaynakça kısmına yine tez yazım kılavuzunda anlatılan biçimde ilgili referansın tüm bilgilerine A’dan Z’ye göstermeniz gerekiyor. Son olarak tezde doğrudan alıntı nasıl yapılır konusunda değinilmesi gereken bir diğer önemli husus ise bu konuyla alakalı çalışmanızın içerisinde sınırlı düzeyde işlem yapabileceğiniz gerçeğidir.
Tezde dolaylı alıntı nasıl yapılır?
Yani çoğunuzun bildiği üzere alıntı oranım %30 çıktı veya %20 çıktı gibi paylaşımlar yapılıyor. İşte burada tam olarak belirtildiği gibi birebir alıntılar kopya olarak görünür. Elbette siz tezde bunlara referans verdiğinizden dolayı herhangi şekilde problem yaşamanız mümkün değildir ancak eğer alıntı oranınız %30’un üzerindeyse bunu azaltmanız istenir. Kısacası literatürde çok fazla sayıda kaynak olduğundan dolayı sürekli olarak birebir alıntıdan yararlanılmaz. Detaylı bilgi için bizimle irtibat kurunuz.
✅TRTez.Com | ✅ Tez Onay |
✅Uzman Ekipler | ✅ Tez Yazdırma |
✅Tez Yazdırma Fiyatı | ✅ Akademik Tez Danışmanlık |
✅Gerçekçi Fiyat Politikası | ✅ Proje Tez Yardım |
✅Canlı Destek | ✅ Tez Hazırlama |